top of page

KOLEKTİF YARATICILIK YÖNTEMİYLE FOTOĞRAF DENEMELERİ PROJESİ


KATILIM ÇAĞRISI


NEDEN BÖYLE BİR PROJE?


Gelecek belirsiz ama bazı şeyler görmezden gelinemez: İklim değişikliği, demografik değişiklikler, jeopolitik değişimler. Kesin olan tek şey iyi ya da kötü değişimdir. Sanatçıların bu değişime nasıl tepki vereceği, sanatın şimdi ve gelecekte ne anlama geleceği üzerinde düşünmeye değer. Uzmanlar, 2040 yılına gelindiğinde iklim değişikliğinin etkisinin kaçınılmaz olacağı ve önümüzdeki 20 yıl içinde sanatın ve yaşamın merkezi bir konusu haline geleceğine dikkat çekti. Geleceğin sanatçıları, Antroposen sonrası yapay zekâ, uzaydaki insan kolonileri ve potansiyel kıyamet gibi olasılıklarla boğuşacak. Çevrecilik, sınır politikaları ve göç sorunları daha belirgin hale geldikçe, Artivist hareketleri çevreleyen kimlik politikaları büyümeye devam edecek. Sanat giderek daha çeşitli hale gelecek ve alıştığımıza inandığımız, sanata benzemeyecek.


Gelecekte hayatımızın herkes tarafından görülmesinden ve mahremiyetimizin olmamasından yorulduğumuzda; anonimliği, şöhrete tercih edebileceğiz. Binlerce beğeni ve takipçiyi değil, özgünlüğü ve gerçek insan bağlantısını arzulayacağız. Buna karşılık sanat, bireysel olmaktan çok daha kolektif ve deneyimsel hale gelecek. 2040'a gelindiğinde sanat, bildiğimiz sanata benzemeyebilir ancak daha çok her şeye benzeyecek, zamanın yaşam ritmini yansıtacak ve sanatçılar kadar çeşitli olacak. 


HEPİMİZ YARATICI DÜNYAMIZDAN BİR TOHUMU, HİÇKİMSENİN MÜLKİYETİ OLMAYAN. ORTAK SANAT TARLAMIZA EKEBİLİRİZ.


Neden olmasın?


Proje Sorumlusu

Dr. Handan Tunç


PROJEYE KATILIM İÇİN;

(Aşağıdaki maddeler sizin için uygunsa Katılım Beyanı'nı doldurarak

kadinfotografcilardernegi@gmail.com

adresine göndermenizi rica ederiz. Proje ücretsiz ve aşağıdaki özelliklerdeki herkese açıktır. )


  • Fotoğraf alanında sanat uygulamaları yapmış olmak,

  • Kendisini deha narsizimi içinde tanımlamıyor olmak,

  • Gerçekte saf özgün yaratıcılığın olmadığı bilinci ile kollektif yaratıcılığın önüne telif engeli ile çıkmamayı kabul etmek,

  • Proje sorumlusunun e- posta ve telefon çağrılarını zamanında yanıtlamak için çalışma saatlerine zaman ekleyebilmek,

  • Proje süreci aşamalarında, her şeyden ve her katılımcıdan haberdar olma merakı göstermemek,

  • Sanatsal kariyerini, diğer katılımcıların kariyerleri ile karşılaştırmadan, kendisine ulaşan tohumun filizlenmesine katkıda bulunmayı fedakârlık olarak görmemek.

  • Kolektif çalışmanın gerektireceği küçük okumaları ya da dinletileri , zaman kaybı saymamak,

  • Proje sürecinde; projeye ilişkin değişiklik önerilerinizi, başka bir projelere saklama sabrını göstermek,

  • Proje sonunda, ortaya çıkacak olan sanat ürününün sahibi değil; katılımcısı olduğunuzu kabul edebilmek,

  • Müzik tasarımcısı, sinema video kurgu teknolojisi uzmanı, metin yazarı, iklimbilimci ve sanat eleştirmeni olarak, çok sayıda parçacıktan oluşacak, kolektif sanat ürününün bütüncül kimlik kazanmasına, yardımcı olarak; gerçek ve dijital ortamlarda sergilenmesine katkıda bulunmayı, eğlenceli bir deneyim olarak görmek;


yeterli olacaktır.

Proje süresinin katılımcı sayısına bağlı olması değişkeni dışında, ilk gösterim programının

8 Mart 2024 tarihinde yapılması planlanmaktadır.


KATILIM BEYANI:



Proje ve sergiler için üretilecek fotoğraflarda ve metinlerde aşağıdaki durumlara dikkat edilmesini rica ederiz.


Fotoğrafçı, proje ya da sergiye gönderdiği fotoğrafı kendisinin çektiğini, bunun başka bir kişinin eseri üzerinden röprodüksiyon olmadığını kabul eder ve her türlü sorumluluk fotoğrafçıya aittir.


Fotoğrafta yer alan kişiler ve mekanlardan alınması gereken izinlerin, fotoğrafçı tarafından alındığı kabul edilir ve her türlü sorumluluk fotoğrafçıya aittir.


Fotoğraflar ya da üretilecek görseller ve metinler; ırkçı, milliyetçi, ayrımcı, cinsiyetçi, ötekileştirici, kişilik haklarına zarar verici nitelikte olmamalı ve herhangi bir siyasi parti propagandası içermemelidir.





bottom of page