top of page

ÜCRETSİZ PROJE GELİŞTİRME ATÖLYESİ BAŞLIYOR...

Güncelleme tarihi: 25 Kas 2022


Moda Ateşi ( Proje Geliştirme Atölyesi )


Danışman ve Fotoğraf Editörü : İlke Coşkuner


Başlama Tarihi : 28.11.2022


Bitiş Tarihi : 28.02.2023


Kapitalist sistem kendi silahları (reklam, diziler gibi) yoluyla özellikle kadınları hedefine koymuş ve sürekli hedefe ateş etmektedir. Aynı zamanda sistem açısından kadının evde eşinin ve çocuklarının bakımını üstlenmesi de ucuz işgücü ve tüketici konumunda kalmasına yaramaktadır. Geldiğimiz noktada, saçı, kaşı, dudağı, giyimi aynı, tüketirken tüketim nesnesi haline gelmiş, hedonist ateşin saldırısı altında boyun eğen kadınlar yaratmak sistemin başarısı olarak görülmektedir.


Kadın olduğumuzu inkar etmeksizin ve sahip olduğumuz değerlerimize özgüven ile sahip çıkarak, sistemin moda ile saldırısına karşı çıkmamız gerekliliğini gözardı edemeyiz. Hedefe sistemi koyarak çözüm üretmek üzerine yol alacak bu atölyede İlke Coşkuner’in, katılımcıların bu temayı fotoğrafları ile tanımlaması, anlatması, durum tesbiti yapması ve çözüm geliştirmesi için danışmanlık yapması planlanmıştır.


Atölye başlangıcında yapılacak bir online toplantı ile proje konusu anlatıldıktan ve tartışıldıktan sonra kurulacak online iletişim ortamları ile haberleşme gerçekleştirilecektir. Her katılımcı; sözkonusu bağlamdaki işleri ile ilgili olarak birebir danışman ile çalışacak ve sergiye hazır hale gelene dek teknik ve içerik desteği alabilecektir. Aynı zamanda katılımcıların kendi özgün yaklaşımı ve tarzında en iyi noktaya ulaşmasına özellikle dikkat edilecektir.


Moda Ateşi Proje Geliştirme Atölye’si, tüm şehirlerden Kadın Fotoğrafçılar Derneği üyesi olan katılımcılara açıktır ve ücretsizdir. Atölye kontenjanı 12 kişi ile sınırlıdır. Orta düzeyde fotoğrafçılık bilgisi gerekmektedir. Atölye sonunda sergi yapılması durumunda sergi bedeli katılımcıya aittir.


Başvurularınızı ‘’ kadinfotografcilardernegi@gmail.com ‘’ adresine mail göndererek yapabilirsiniz. Mailde lütfen isim-soyad-telefon bilgilerinizi belirtiniz.



İlke Coşkuner hakkında daha geniş bilgi için;


Kadın Fotoğrafçılar Derneği Üyelik için;



Proje ve sergiler için üretilecek fotoğraflarda ve metinlerde aşağıdaki durumlara dikkat edilmesini rica ederiz.


Fotoğrafçı, proje ya da sergiye gönderdiği fotoğrafı kendisinin çektiğini, bunun başka bir kişinin eseri üzerinden röprodüksiyon olmadığını kabul eder ve her türlü sorumluluk fotoğrafçıya aittir.


Fotoğrafta yer alan kişiler ve mekanlardan alınması gereken izinlerin, fotoğrafçı tarafından alındığı kabul edilir ve her türlü sorumluluk fotoğrafçıya aittir.


Fotoğraflar ya da üretilecek görseller ve metinler; ırkçı, milliyetçi, ayrımcı, cinsiyetçi, ötekileştirici, kişilik haklarına zarar verici nitelikte olmamalı ve herhangi bir siyasi parti propagandası içermemelidir.



bottom of page